♥ ♥ ♥ ♥
Tatatashaaaa




AZARI ERYY
Thursday, 3 July 2014 | 01:09 | 0 Notification(s)
Sedihnyaa :'/
Dah tak tahu nak buat apa lagi untuk tenangkan hati nih , ada jea masalah datang .
Perkenalan aku dengan Eryy bermula daripada wechat . 
Dulu relays aku happy yea sampai sekarang tapi ..
aku rasa ada something yang kurangg , tapi apa yea ?
aku terima diaa bukan sebab HARTA , RUPA , DARJAT .
tapii ada something yang hilang sejak kebelakangan nih .
Lagi lagi lepas dia tahu hubungan aku dengan abang !

Perkenalan aku dengan abang dah lama , so tak mungkin kau nak marah aku ., tapi cara kau nak uji aku tuh agak keterlaluan sikit . Macam mana lagi aku nak kau buat kau percayaa aku . hish stress gentle , dah lah masuk bulan puasa , aku malas nak marah . PENAT SANGAT . 

Permintaan aku please fahami aku , jangan lah tambah masalah aku lagi , kau tahu tak kau buat semua nih buat aku bertambah tertekan , lagi-ii aku buat ujian DASS baru baru nih . Aku punya kemurungan teruk sama juga dengan kesedihan akuu .

hm , aku mintak sangat kat kau sayang , fahami aku please :) 
MUHAMMAD AZARI 



Akakk Nada :)
Alhamdulilah 
Niat nak jumpa kak Nada tercapai , Dia datang gakk dengan abab . So far setakat nih ,relay diorang happy jea . Cara diorang bergurau , bercakap pandang sesama sendiri bujat aku happy sebab pasangan yang dah 2 tahun lebih nihh masih bertahan walau aku pernah menjadi racun perosak relay diorang :') 
Shaa harap kaurang still macam nih kayh akakkk :*



Dear ex
Tuesday, 24 June 2014 | 05:57 | 0 Notification(s)
Hm harinih boleh lah nak katakan happy sikit sebab jumpa dia , niat sebernanya mintak baju tapi dia pakai pulak --' Aku punyalah rindu dia , akhirnya jumpa dia wuuu :* Comel jea dia tadi . mungkin dia nampak aku happy tapi waktu tuh aku tengah menahan sakit yang teramat giler . 
Hurm :') Bila lagi wey aku dapat jumpa kau , tadi aku nampak kau happy sangat . Mungkin relay kau okay okay . Amin . Baguslah kalau macam tuh. Aku harap kau selalu happy and gelak macam tuh .

Weyy bab , aku nak sangat dapat lelaki macam kau weyy ! dulu waktu aku dengan kau , aku jaga kau sayang kau sebab bagi aku kau tuh lain dari lain tapii nak buat cemana , bila aku dapat tahu kau dengan Nada , waktu tuh aku hanya boleh berlakon pura pura tak tahu apa-ii tapi hakikatnya aku dah tahu awal . aku tak marah , sikit pun tak cuma sedih tuh adalah . aku tahu aku tak sempurna , aku ada kisah aku sendiri . yea tuh kekurangan aku dan kelebihan aku ialah kesetiaan aku , kesabaran aku dan keikhlasan aku :) Aku selalu memberontak sebab aku tak boleh nak dapatkan kau , aku tak nak ganggu relay kau . Kau dah dewasa bab , kau boleh tahu mana yang baik dan yang buruk . so aku tak kisah pun kalau kau tak pandang aku tapi kau still contact aku , even takat member pun wey , aku nak cakap yang aku happy giler , weyy , susah aku nak tunjukk , nak cakap tapi gentle aku sayanggggg giler wey kat kau ! hm .,

aku tak berharap pun kau baca nih :')



Pinn Pinnn !
Thursday, 12 June 2014 | 01:47 | 0 Notification(s)
Hi Assalamualaikum 
Erm tak sangka dia boleh bukak baca aku punya blog , haha yang paling kelakar dia tersentuh setiap apa yang aku luahkan . Agaknya dia menangis tak ? kat kedai makan uh boleh pulak dia mintak maaf , dear amin , aku tak marah kau pun . 

Harituh aku marah-ii dia sebab aku stalker kak Nada , haha tapi salah aku kot sebab aku sapa nak jealous hubungan dia , then aku block dia :') Tapi tak lama tuh , dia boleh panggil aku kat pantai , YA ALLAH , terkejutnya . Aku brek mengejut pulak , tak sangka pulak nampak dia padahal waktu atas motor , aku berharap dapat jumpa dia . Gentle dia lain dari yang lain . Bukan bermakna aku cerita aku nak relay macam dulu . kisah percintaan aku dengan dia dah lama tutup , now aku member dia :') Ada jodoh tak kemana . Aku menangkan dia bukan beerti dia bakal imam aku .

Aku cuma nak ceritakan apa yang aku nampak kat dia and tak kepada lelaki lelaki lain . Orang bertanya " apa yang ada kat abab sampai kau tak pandang lelaki lain ? " nih aku cerita , dia nampak nakal and teruk sebab dia budak motor tapi dia lain dari yang lain ., sepanjang aku kenal dia , sikit pun dia tak pernah bukak topik pasal "blue" sikit pun tak pernah , jumpa aku tak pernah mintak macam-ii and paling-ii pun dia hanya pegang tangan tuh jea . Maybe tuh sebab Nada sayang kat dia sesangat . Dia bertanggungjawab , pemikiran matang , kelakar . Lagi satu tabiat dia bila jumpa aku , mesti check kuku , kalau panjang mmg habes lahh -.- 

Dia tak pernah soal atau cerewet pasal pakaian aku , dia terima jea . lantak lah aku nak pakai baju kurung kea baju t-shirt kea janji tak menjolok mata sebab tuh aku selesa dengan dia . Agak agak ada lagi tak lelaki macam dia ? Haha . 

Tadi jumpa dia , ala mata dia macam taknak bukak jea :3 ergh thanks be my friend dear ex :)



Pasrah :'(
Monday, 5 May 2014 | 04:36 | 0 Notification(s)
Guys , cuba tengok gambar kat atas tuh :') Serius aku tak tahan dah dengan semua nih . Tak ada siapa tahu apa aku rasa sekarang . Hurm andai diorang rasa apa aku rasa mesti sebak kan ? Nak lalui semua nih bukan senang and banyak rintangan ! Haa semua push aku , please aku tak tahan . Bila abang aku sendiri cakap yang dia tak nak aku dengan abab sebab abab milik orang , apa aku boleh buat ? Aku bukan perampas tapi aku hanya menunggu even benda tuh mustahil . 
Apa aku buat salah yea ? hurm . Aku sayang abang tapi aku kena buat pilihan . haih . member aku sendiri kata jangan jadi bodoh sebab lelaki tapi aku tak bodoh and cinta tuh buta , guys , aku kenal dia aku belajar memacam . aku belajar apa itu erti setia aku belajar apa itu pengorbanan aku belajar apa itu erti kerinduan . hurm . takkan aku lupakan dia macam tuh jea . banyak benda aku lalui , takkan aku nak lepaskan dia macam tuh jea ? Penat aku pertahankan dia dari tomohan member aku yang dia tuh " playboy " . hurm . mesti dia kata aku penipu ? 
Minggu nih dah mula exam , seriusly kepala aku dah mula serabut bukan pasal "cinta" tapi apa aku belajar aku tak dapat cover  Bila aku tak score , abang akan salahkan abab . Aku tak tau apa yang kurangnya abab dimata abang . aku sayang abab ! Aku hanya mampu pergi tinggalkan dia secara perlahan-lahan . Aku akan buat dia benci kat aku :'( kalau tak , dia akan menderita maybe ?or dia senang sebab tak perlu rungsing pasal handle kak nada ? haih serabutnya !
Senyuman dia manis , mata dia sepet jea , lagaknya yang riang manja tuh buat aku suka kat dia :) Tawanya yang menyimpan beribu perasaan iaitu suka sedih pahit manis juga aku tahu , haaa lupakan dia and bukak buku baru :'( 
Insyaallah .
Assalamualaikum




Muhammad Az Amin
Saturday, 3 May 2014 | 22:04 | 0 Notification(s)
Assalamualaikum
" hey now i want story full about him "
" Who now in my heart who really really different from them "
" Who guys make me strong even i must accept about that girl "
" Just waiting him even it's take 3 year insyaallah "
" Ya Allah , kau kuatkan lah hati ku ! "

" Bissmillahirohmanirohim " 
Dulu aku tak suka dengan abab , perangai dia bahan orang buat aku geram kekadang aku rasa malu giler ! ugh -.- First time aku nampak dia then bawak dia pergi Medan . Waktu tuh dia bahan , aku rasa macam nak lempar aje air kat muka dia . haha waktu tuh aku tak cam muka dia . Then bila member dia (etek) datang jumpa member aku (wawa) mesti ada dia . Aku dengan member aku ingad dia form2 ! ouh shit rupanya form5 :) Then lepak kat Puncak Bestari . Tetiba datang Ebab , dia gaduh dengan member kitorang sampai member aku (wawa) menangis. Entah macam mana , Abab call mintak maaf bagi pihak kawan dia petang tadi tapi waktu tuh serius lepas dia mintak maaf dia matikan call . Lepas berapa hari lepak , dia mula whatsapp " Hai senget " and sejak tuh aku mula contact dia . Tiap malam aku bawak wawa jumpa etek . Then satu malam tuh kitorang lepak kat tempat kerja etek . Boleh pulak Ebab datang tahan wawa . Aku nih cuak sikit sebab Ebab tuh nekad orangnya kalau aku dah kena langgar malam tuh tak sia aku ? Dengan malam tuh hujan and FIRST TIME aku bawak motor SCOOTER then jatuh . Abab nih gelakkan aku , and paling kelakar malam tuh aku pakai baju kurung ! So shit giler . Then aku mintak tolong Abab bawak lari wawa . Malam tuh adalah kali pertama Abab tarik tangan aku , aku boleh tengok dia then aku lepaskan tapi dia taknak dia tarik then suruh naik motor ( malam tuh hujan ) serius malam tuh aku dah mengigil sejuk sebab baju kurung aku nipis . Dia bawak laju then lepas balik tuh , kitorang whatsapp . Entah macam mana pagi tuh pukul 6 aku terjaga aku terus whatsapp dia " good morning :) " Eh dia reply . Katanya nenek kejut suruh solat subuh . then dia kata " kalau aku jadi imam kau pun boleh " . Start tuh kitorang rapat . Aku tak tahu waktu tuh dia ada awek ( Nada ) . Lepas berapa minggu dia tak mintak couple tapi dia melamar tepat pukul 11.16 malam :) dia kata " sudikah jadi milik orang ? " then aku accept . 
Tapi senyuman aku terhenti bila satu hari aku check phone dia , aku terjumpa chat dia dengan awek dia :'( Malam tuh ada orang bagitahu segalanya tapi aku buat tak tahu aku diam sebab aku nak tunggu dia jujur . Malam keesokannya aku jumpa dia , aku tanya dia " apa betul Nada awek biy ? " Dengan pasrahnya dia pegang tangan aku dia kata " yup , dia awek biy . Biy mintak maaf " tapi aku diam aku pegang pipi dia and aku hanya cakap " takpe , bby dah lama tahu pun pasal biy dengan nada tapi bby diam bby nak biy jujur thanks jujur okay sayang " dia mula ubah air muka " biy mintak maaf " aku sayang dia . Aku hanya kata aku akan tunggu dia :)
Sampai sekarang aku tunggu dia and akan tunggu dia :') Aku rasa bersyukur sebab mak abab dah kenal aku , abang abang adik dia :)



In month ^^
Mungkin betul apa kata orang ? Kita sentiasa jatuh cinta tapi tuh hanyalah angan -angan :) Apa kita lalui selama nih apa kita rasa selama nih semua hanya lah manisan sementara dan ia akan bertukar pahit sepahitnya :') Hati manusia tak pernah puas dan mungkin bagi aku tak serik maybe ? haha forget that ., Apa selama nih aku rasa tuh cuma sementara dan ia selalu bertukar ganti dengan orang baru .Setiap saat setiap minit kita berjumpa dan mengenal orang baru dan bermacam jenis lelaki yang akan cuba hadir dalam hidup kita dan sambil lewa kita mengikut kerna tuh lah kita terlampau kenal lelaki and menyesal kemudian hari . haaa penat dah tazkirah :p Wuu dah lama tak update blogger . Now blogger dah tukar baru ? Hee macam macam nak cerita nih . banyak wooo :3 Yerlah haih . 
Banyak dah berubah lepas aku pindah sekolah , aku hilang ramai kawan and keluarga aku . hmm penat pening . haihh . Lepas aku sekolah kat SMKPA3 , aku dah mula berjauh dengan EIKAA , ARETUL , EIFAA and them :3 But sometime i miss want hang with them . Haa imissyou lah ! 
Then , aku akan duduk rumah nih dengan dua orang adik kecil akuu :3 Huhhh aman sikid . Hujung bulan nih kakak masuk Kolej . Wkwkwkwkwk jangan menangis yea kak :3 Adik wafiy pulak dengan sukarela nak masuk Tahfiz ~~ I will miss you dik ! Macam macam berubah disekeliling aku . 
Haaa haaa haaaa so tired ! macam apa ajeeee ~~ Apa lagi eh ? Erm :3 Sat lagi i nak story about him . 
wuuu .




Older Post